Зворотній зв'язок

Різне о Пиві

Пиво і здоров'я

Розповідати і переконувати, що пиво так позитивно або так негативно впливає на здоров'я .... це я залишу інститутам і різним науковим центрам. Але те, що всі напої бродіння і в т.ч. пиво мають високу біологічну цінність - це факт. Адже можна від будь-якого корисного продукту отримати шкоду, дивлячись як і скільки приймати. Де то прочитав (здається навіть на етикетці пива якогось виробника), що велика користь від пива, якщо приймати по 0,5 в день, напевно це занадто. Офіційних рекомендацій і досліджень я ніде не знайшов, думаю, що лікуватися або отримувати корисні речовини з пивом напевно не варто. Але, то що пиво покращує, знімає, розслабляє і тонізує, то це так. Живі пивні дріжджі, що знаходяться в нефільтроване пиво покращують обмін речовин, навіть лікарі призначають приймати пивні дріжджі для поліпшення обміну речовин в організмі. До нас на пивоварню приходить досить велика кількість людей саме за пивними дріжджами і саме з цього приводу.

Якщо покопатися в історії, то можна знайти багато цікавих фактів про пиво:

Пиво сортів «Царське» »« Березневе »,« пільзенського »і« Сальватор », що вироблялося на заводі« Ф. Енні і К », поставлялося по всьому півдню Росії і морем на Далекий Схід. Причому за вісім місяців транспортування анітрохи не втрачало якості, дозволивши витіснити з далекосхідного ринку європейських виробників пива - Німеччину і Чехію. І це, друзі мої, 1890 - 1900 рр. Одеса forewer.

Пиво - старовинний народний напій, воно приємно освіжає, у нього
тонкий аромат, хмільна і стійка густа піна. Пиво, якщо пити його в помірній кількості, корисно кожному здоровій людині, так як воно втамовує спрагу, підвищує апетит, сприяє засвоєнню їжі.

Книга про смачну і здорову їжу Москва, 1954


 

 

 

 

 

 

Знаменитий лікар Парацельс (1493-1541) - псевдонім який він дав собі сам, означає перевершив Цельса, давньоримського енциклопедиста і знавця медицини першого століття до н.е. Справжнє ім'я Парацельса - Філіп Ауреол Теофраст Бомбаст фон Гогенгейм. Так ось - Парацельс виписував своїм хворим тепле пиво, яке, на його думку, перетворювалося усередині людини в кров.

 

 

 

 

 

 

При Петре1 (1672-1725) пиво стало обов'язковою складовою армійського, флотського і палацового раціонів. Трохи пізніше ще одним великим споживачем пива стали госпіталі, де цей напій використовувався в медичних цілях, аж до кінця ХІХ ст. Оскільки пивні дріжджі покращують обмін речовин, то пиво давали в невеликих кількостях для кращого засвоєння ліків.

 

 

 

 

 

 Англійський учений Джозеф Прістлі в 1767 році зацікавився природою бульбашок, які виходять на поверхню під час бродіння пива. Над пивним чаном він помістив чашу з водою, яку потім спробував на смак, і виявив, що вона має освіжаючу дію. Прістлі відкрив нічим іншим, як вуглекислий газ, який і сьогодні використовується при виготовленні газованих напоїв.